vasárnap, január 11, 2009

Állást kínál: külföldi állás, külföldi munka

Külföldi állás. Állást kínál külföldön. Külföldi munka. Írják be a keresőbe a fiatalok, pályakezdők, energikus munkakeresők és elkeseredettek. De sikerrel járnak? Sok negatív tapasztalatról kapunk hírt, legyen szó akár Angliáról, akár a Kanári-szigetekről. Egy biztos szorgalom nélkül nem megy. Persze nem árt a jó nyelvtudás sem. Bár akadnak akik csak pötyögik a nyelvet, de jellemüknél fogva olyanok akiken nem lehet eladni, a többit meg megtanulják kint.
A külföldi állás nem varázsszó. Mielőtt nekivág valaki jó alaposan nézzen körül, informálódjon. Ha ismerősi körben valakinek személyes tapasztalata van az segíthet.
Állást kínál - olvassuk. De milyen feltételekkel? Utazás, szállás, kereset, mikor mennyit fizetek - és mire, adózás, legális munka - minden kérdést előtte tisztázzunk le.
A külföldi munka mindezek ellenére csábító, mert esetekben lényegesen jobb kereseti viszonyokra számíthatunk, amellyel egy fiatal, vagy fiatal pár - megalapozhatja a jövőét.
Ezzel a témával is foglalkozik az a blog, mely az álláskeresőknek kíván segítséget nyújtani.
Zárszónak egy jótanács: ne legyünk kapzsi emberek. Ha túl szép, hogy igaz legyen - gondolkodjunk!

1 megjegyzés:

  1. Ebben igazad van, nagyon sok cég hirdet álom munkát, de legyetek nagyon megfontoltak, mert sok a csaló. előre sehol ne fozessetek.

    VálaszTörlés